15.03.2022

Jubilejni 60. Sejem DOM

Od 6. do 10. aprila se bo na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani odvil največji mednarodni sejem graditeljstva v regiji – 60. Sejem Dom.

Sejem Dom je najstarejša in največja sejemska prireditev pri nas. Letos sejem zaznamuje šestdesetletnica obstoja, njegovi začetki namreč segajo v leto 1962, ko je spadal še pod okrilje sejma Alpe-Adria, katerega namen je bilo spodbujanje gospodarskega sodelovanja med državami v okviru sporazuma Alpe Jadran.

Različne storitve in izdelke, sistemske rešitve in napredne tehnologije za dom, gradbeništvo in energijsko učinkovito stavbno pohištvo, ogrevalno in hladilno tehniko, notranjo opremo, varovanje ter urejanje okolice bo na 15.000 m2 v vseh razpoložljivih dvoranah ter še dveh dodatnih montažnih predstavljalo 232 podjetij iz 23 držav. Vse dni bodo obiskovalcem na voljo neodvisni strokovnjaki Gradbenega inštituta ZRMK in Mreže ENSVET – Eko sklada, z brezplačnimi svetovanji in predavanji.

Na uradnem odprtju sejma bodo podelili tudi priznanje Znak kakovosti v graditeljstvu (ZKG), nacionalni okoljski certifikat s področja graditeljstva v Sloveniji. Z njim so označeni izdelki, storitve, naprave in tehnologije, ki izpolnjujejo najvišje in mednarodno primerljive zahteve glede kakovosti.

Sejem bo odprt od srede, 6. aprila, do sobote, 9. aprila, od 10. do 19. ure; v nedeljo, 10. aprila, pa do 18. ure.

Redna vstopnica znaša 9, v spletni prodaji 6 evrov. Znižana vstopnica Happy Hour – 5 evrov je na voljo v sredo, četrtek in petek (6. do 8. aprila) – od 12. do 16. ure, v soboto (9. aprila) – od 16. do 19. ure, v nedeljo (10. aprila) – od 15. do 18. ure. Obiskovalce vabijo, da se morebitni gneči izognejo z nakupom vstopnice prek spleta. S spletno vstopnico imajo tudi brezplačen prevoz z avtobusom LPP na razstavišče in nazaj.

Vsak obiskovalec prejme ob nakupu vstopnice katalog. Kot vodnik ga popelje po sejmu, hkrati pa je katalog tudi priročnik, v katerem je mogoče najti vrsto poljudnih člankov s področja graditeljstva, program svetovanj ter seznam razstavljavcev z njihovimi opisi in kontakti.

Vabljeni torej na 60. Sejem Dom.

Potrebujete pomoč pri načrtovanju in izvedbi vašega projekta?



info@viba.si ali 041 624 060