21.11.2023

Pametni stropni opažni sistemi MEVA za medetažne plošče

Izzivi pri gradnji medetažnih plošč so raznoliki: površina od nekaj deset do več sto kvadratnih metrov, zahtevana debelina plošče, višina prostora, zahtevni tlorisi, želja investitorja po estetski funkciji vidnega betona … in še bi lahko naštevali. Izvajalci zato potrebujejo prilagodljive sisteme opažev in podpornikov.

Opažni sistem

Prilagodljivi stropni opažni sistemi MEVA

Sistemi stropnih opažev in podpornikov MEVA prepričajo z visoko učinkovitostjo, enostavno uporabo, integriranimi varnostnimi lastnostmi, nizko porabo materiala in delov, dolgo življenjsko dobo ter možnostjo medsebojnega kombiniranja. Na ta način si izvajalec zagotovi visoko gospodarnost, manjšo obremenitev in večjo varnost delavcev, hitro napredovanje pri gradnji ter nenazadnje trajnostnejši potek dela.

Stropni opaž MevaDec

Lahek, ergonomičen opaž MevaDec je rešitev za skoraj vse zahteve, tudi pri debelinah medetažnih plošč nad 30 cm. Enostavno ga je prilagajati različnim, tudi kompleksnim tlorisom in debelinam plošč, predhodno določene razdalje med podporniki pa zagotavljajo visoko varnost ter hitro in enostavno montažo.

Aluminijasti profili s praškastim nanosom za manjšo oprijemljivost betona omogočajo enostavno čiščenje z nizko porabo virov.

Standardni element 160/80 cm tehta le 16 kg/m², še hitrejše napredovanje gradnje pa omogoča še nov veliki element 160/160 (površina opaža 2,56 m²).

Na voljo je tudi Alkus plošča iz umetnega materiala s 7-letno garancijo, pri čemer tudi več kot 1000 uporab z eno ploščo ni nobena redkost.

Stropni opaž MevaFlex

Klasični stropni opaž MevaFlex nudi visoko prilagodljivost pri velikih površinah in medetažnih ploščah s kompleksnimi tlorisi, uporablja pa se ga lahko tudi kot podporo pri izvedbi plošč z različnimi elementi.

Opažni sistem

Mesta nosilcev in podpornikov niso vnaprej določena. Glede na tloris in debelino plošče se jih določi v postopku načrtovanja, kar omogoča visoko prilagodljivost uporabe. Poleg tega je za visoko prilagodljivost poskrbljeno tudi z možnostjo uporabe različnih vrst opažnih plošč.

Lastnosti:

  • Enostavna montaža in uporaba
  • Prilagajanje individualnim tlorisom in debelinam medetažnih plošč
  • Prosta izbira opažnih plošč
  • Brez rastra za vzdolžne in prečne nosilce

Podporni sistem MEP

Natančna prilagoditev vsaki geometriji stavbe je tisto, po čemer modularni podporni sistem MEP zares izstopa. Zagotavlja visoko stabilnost z malo osnovnimi deli, pregledno skladiščenje in hitro postavitev. Primeren je za podpiranje medetažnih plošč ter kot podpora za podporne tramove ali elemente do višine 21 metrov.

Opažni sistem

Stropni opažni sistem VarioMax: lahek, prilagodljiv, gospodaren

Nosilni sistem VarioMax je lahek in prilagodljiv in kot takšen primeren za izdelavo medetažnih plošč s filigransko natančnostjo.

Na gradbišču znatno zmanjša delovno obremenitev in skrajša čas postavljanja, saj sestoji iz le treh komponent: teleskopskih dvojnih nosilcev, nosilcev za vstavljanje in podporo, pri čemer se nosilec za vstavljanje brez rasterja prilagodi želeni dolžini vsakega tlorisa.

Opažni sistem

Glede na kombinacijo nosilcev se ga lahko uporablja za debeline plošč do 42 cm.

Sistem VarioMax je združljiv s podporniki EuMax in EuMax Pro ter podpornim sistemom  MEP.

Poskrbite za ekonomično in varno delo

Za več informacij o opažnih sistemih MEVA, ki jih lahko kupite in  tudi najamete pri podjetju Viba d.o.o., se obrnite na naše strokovnjake.

Vir: meva.net

Potrebujete pomoč pri načrtovanju in izvedbi vašega projekta?



info@viba.si ali 041 624 060