21.11.2023

Zmogljiv stroj za izdelavo estrihov – Putzmeister Mixokret M 740 Stage V

Nemški proizvajalec Putzmeister se na področju strojev za izdelavo estrihov uvršča v sam svetovni vrh. Tokrat si bomo pobliže ogledali stroj za izdelavo estrihov Mixokret M 740 Stage V, ki združuje zmogljivost, zanesljivost in prijaznost do okolja.

Stroj za izdelavo estrihov Mixokret

36,4 kW Deutzov motor za do 5m3 estriha na uro

Putzmeister pri svojih strojih za izdelavo estrihov ne sklepa kompromisov. V Mixokret M 740 Stage V je tako vgradil zmogljiv in vzdržljiv 3-cilindrski, s turbopolnilnikom podprt dizelski motor Deutz z močjo 36,4 kW, ki izpolnjuje najvišje emisijske zahteve.

S  tem motorjem lahko stroj v izvedbi DHBS dostavi do 5 kubičnih metrov estriha na uro s tlakom 8 barov in zmogljivostjo črpanja do 180 metrov vodoravno in do 90 metrov (30 nadstropij) navpično.

Preverjen Deutzov tricilinderski dizelski motor.

3 izvedbe stroja

  • DH – osnovna izvedba
  • DHB – izvedba s hidravličnim podajalnikom (‘feeder’)
  • DHBS – izvedba s hidravličnim podajalnikom in strgalnikom (‘feeder & scraper’)

Velik mešalni boben in hidravlična mešalna enota

Za hitro in učinkovito mešanje estriha je opremljen z 260-litrskim mešalnim bobnom (200 litrov uporabne kapacitete). Mešalna enota je hidravlične izvedbe z zaščito pred preobremenitvijo in vzvratno prestavo.

Kompresor za tlak do 8 barov

Vgrajena zmogljiva kompresorska enota lahko stisne do 4,35 m3 zraka na minuto z najvišjim tlakom 8 barov. Tlačna posoda ima prostornino 70 litrov.

Stroj za izdelavo estrihov Mixokret

Stroj za izdelavo estrihov Mixokret: enostavno upravljanje

Pri Putzmeistru so prisluhnili uporabnikom in robustno nadzorno ploščo zasnovali tako, da omogoča pregledno in enostavno upravljanje v vseh razmerah. Pri tem poleg preglednih številčnic in logičnih piktogramov uporabniku pomagajo tudi svetlobni indikatorji, ki ga z modro barvo na enostaven način vodijo po funkcijah stroja.

Udobna in varna vožnja po cesti

Nekaj manj kot 2 toni (1.715 –1.900 kg, odvisno od izvedbe) ni mačji kašelj za vleko, še zlasti pri višjih hitrostih in v primeru potrebe po naglem zaviranju. Mixokret M 740 Stage V je zato opremljen z učinkovito naletno zavoro, ki omogoča varno ustavljanje in izogibanje oviram, pri čemer je najvišja dovoljena hitrost vožnje zaradi varnosti omejena na 80 km/h.

Za varno in uravnoteženo vleko z vsemi vrstami vozil (kombiji, terenska vozila, tovornjaki, traktorji) je ruda nastavljiva po višini.

Stroj za izdelavo estrihov Mixokret

Robustna zasnova za dolgo življenjsko dobo

Na gradbišču je čas denar. Vsaka težava ali okvara pomeni prekinitev dela, ki povzroči dodatne stroške, pri čemer lahko ti v nekaterih primerih dosežejo tudi 5-mestne številke. Zato je je še kako pomembno, da se lahko izvajalec zanese na svojo opremo.

Putzmeister tudi tukaj ničesar ne prepušča naključju.  Za Mixokret M 740 Stage V zagotavljajo, da je izjemno robusten in vzdržljiv ter ima – ob pravilni uporabi in vzdrževanju – zelo dolgo življenjsko dobo.

Obrnite se na naše strokovnjake

V podjetju Viba smo pooblaščeni prodajalec in serviser strojev za izdelavo estrihov Putzmeister. Stopite v stik z našimi strokovnjaki, ki vam bodo svetovali pri izbiri in kasnejšem vzdrževanju.

Pišite nam tukaj >

Vir: Putmeister

Potrebujete pomoč pri načrtovanju in izvedbi vašega projekta?



info@viba.si ali 041 624 060