26.02.2024

Mobilna betonarna Liebherr Mobilmix 2.5-F

V tokratnem prispevku predstavljamo vsestransko mobilno betonarno Liebherr Mobilmix 2.5-F, ki posebej izstopa s svojo mobilnostjo, hitro postavitvijo in prilagodljivostjo za različne potrebe po izdelavi betona na samem gradbišču.

Liebherr Mobilmix

Liebherrova mobilna betonarna Mobilmix 2.5-F nudi vse prednosti stacionarnega sistema, a v mobilni izvedbi. Zahvala za to gre preizkušenim mehanizmom zlaganja s predhodno sestavljenimi in vgrajenimi sestavnimi deli, ki zagotavljajo stabilno in zanesljivo postavitev.

Zasnova z majhnim številom transportnih enot omogoča enostaven transport z lokacije na lokacijo, nadzor kakovosti med proizvodnjo in preizkusni zagon v tovarni pa sta jamstvo, da lahko mobilno betonarno Mobilmix 2.5-F sestavimo v kratkem času ter jo začnemo uporabljati takoj.

Možnost individualne konfiguracije

Podobno kot pri stacionarnih sistemih je tudi pri mobilni betonarni Mobilmix 2.5-F mogoče naročiti individualne konfiguracije ter jo tako prilagoditi specifičnim potrebam gradbenega podjetja ali projekta.

Cementne silose je mogoče postavljati individualno glede na prostorske pogoje, shranjevanje agregatov pa se lahko izvede v linijskem ali stolpnem silosu. Novi modularni stolpni silos ima kapaciteto 400 m3, ki jo lahko razdelimo na 4 do 8 posameznih prekatov.

Mobilni linijski silos

Zaradi vgrajenega jeklenega temelja in zložljivih sten prekatov lahko mobilni linijski silos sestavimo v samo nekaj urah.

Dodatne možnosti

Od dodatnih možnosti so na voljo: stolpni silos, drča za natovarjanje betona na tovornjak, podajalnik za led, sistem visokotlačnega čiščenja mešalnika ter vsebnik za aditive.

Prednosti za povečano produktivnost

Omenili smo že hitro postavitev, a velja pri tem še posebej izpostaviti dejstvo, da je osnovno enoto mogoče postaviti v približno 3 urah. Nobenega od sestavnih delov, kot so zabojnik, mešalni sistem ter podajalnik cementa in vode, namreč za transport ni treba odstranjevati oziroma ostanejo ves čas nameščeni, s čimer odpade zamudno sestavljanje na mestu postavitve. Enako seveda velja tudi za razstavljanje, saj s takšno zasnovo ponovno prihranimo čas.

Visoka zmogljivost mešanja do 115 m3 na uro

Novi Liebherrov mešalnik sistema DW ima 2 mešalni gredi ter omogoča izdelavo do 2,5 m3 kompaktiranega svežega betona na eno polnjenje oziroma do 115 m3 na uro.

Zelo enostavno čiščenje

Liebherrovi inženirji so pri snovanju mobilne betonarne Mobilmix 2.5-F posebno pozornost namenili tudi enostavnemu čiščenju mešalnika. Že sama oblika posode mešalnika je takšna, da olajša in pohitri čiščenje, dodatno pa delo čiščenja olajšata še loputa mešalnika s posebnim sistemom zaklepanja ter način počasnega delovanja mešalnika, ki zagotavljata kar največjo možno varnost med operacijami čiščenja mešalne posode.

VIDEO: Mobilna betonarna Liebherr Mobilmix 2.5-F

Spodaj si lahko ogledate videoposnetek s prikazom postavitve in delovanja mobilnega mešalnika Mobilmix 2.5-F.

Tehnični podatki mobilne betonarne Mobilmix 2.5-F

  • Teoretična zmogljivost izdelave betona: 115 m3/h
  • Vrsta mešalnika: DW
  • Velikost mešalnika: 2,5 m3
  • Najv. št. prekatov za agregat v linijskem silosu: 6
  • Najv. kapaciteta za hrambo agregatov v linijskem silosu: 140 m3
  • Najv. kapaciteta za hrambo agregata v posameznem prekatu linijskega silosa: 35 m3
  • Najv. število prekatov za agregate v stolpnem silosu: 10
  • Najv. kapaciteta za hrambo agregatov v stolpnem silosu: 600 m3
  • Najv. število vrst cementa: 6
  • Najv. količina polnjenja posameznega silosa za cement: 120 t

Dodatne informacije in povpraševanje

Za dodatne informacije o mobilni betonarni Mobilmix 2.5-F se obrnite na podjetje Viba, kjer smo pooblaščeni zastopnik in serviser gradbeno-industrijskih strojev in naprav Liebherr v Sloveniji. Naši strokovnjaki vam bodo pomagali najti optimalno rešitev za vaše gradbeno podjetje ali gradbeni projekt. Pokličite na 041 624 060 ali pošljite sporočilo na info@viba.si.

 

Vir: Liebherr

Potrebujete pomoč pri načrtovanju in izvedbi vašega projekta?



info@viba.si ali 041 624 060