26.02.2024

Podporni sistem za stropne opaže MEVA VarioMax

VarioMax je fleksibilen in lahek podporni sistem za stropne opaže, katerega posebnost je majhno število sestavnih delov. Pravzaprav vsebuje le tri vrste osnovnih komponent: zunanji teleskopski profil, vstavljivi teleskopski profil in podporni stebriček. V primerjavi z običajnimi podpornimi sistemi za stropne opaže potrebuje do 50 % manj podpornih stebričkov, obenem pa olajša in pohitri postavljanje opažev za betoniranje stropnih plošč ter zmanjšuje potrebo po delovni sili. V nadaljevanju spoznajte vse njegove prednosti.

MEVA VarioMax

Nizka teža, preprosta uporaba in izjemna prilagodljivost

Sistem MEVA VarioMax odlikujejo nizka teža, preprosta uporaba in izjemna prilagodljivost za najrazličnejše postavitve, hkrati pa je popolnoma združljiv z ostalimi podpornimi sistemi in stebrički MEVA.

Profili so zasnovani na način teleskopskega podaljševanja z zunanjimi in vstavljivimi profili, kjer vstavljivi profil potisnemo v zunanji profil. Oboji so izdelani iz aluminija, zato so lahki in vzdržljivi, hkrati pa zagotavljajo visoko nosilnost. Ker so prašno barvani, je olajšano tudi čiščenje, saj se beton nanje manj prijema.

Samo 3 osnovne komponente za hitro sestavljanje

Kot že omenjeno uvodoma, je podporni sistem MEVA VarioMax sestavljen iz samo treh osnovnih komponent: zunanjega teleskopskega profila, vstavljivega teleskopskega profila in podpornega stebrička. Pri tem vnaprej določeni položaji podpornih stebričkov odpravljajo potrebo po dodatnih podpornih elementih »za vsak slučaj«. Vse to močno racionalizira nabavne stroške in operacije, saj je treba kupiti, skladiščiti, prevažati ter sestavljati in razstavljati do 50 % manj podpornih elementov.

Prednost manjšega števila podpornih elementov se ob tem izkaže tudi pri sami organizaciji dela na gradbišču, saj je delavcem in operaterjem omogočen dodaten prostor za premike ljudi in materiala.

MEVA VarioMax

Hitrejše sestavljanje in manjša obremenitev delavcev

Čas je denar, fizični napor pa zmanjšuje delovno kapaciteto operativnih delavcev. Zato je celoten sistem že v izhodišču zasnovan za kar čim hitrejše sestavljanje in razstavljanje ter čim manjši fizični napor delavcev.

Združljivost z ostalimi sistemi

MEVA VarioMax je združljiv s cevnimi jeklenimi podporami MEVA EuMax in EuMax Pro ter sistemi opaženja MEP in MT 60. Glede na kombinacijo profilov lahko podpira debeline betonskih plošč do 42 cm, pri čemer so načrtovalcem v pomoč že izdelane obremenitvene tabele za izpolnjevanje ustreznih statičnih in varnostnih zahtev.

MEVA VarioMax

Naložba, ki se kmalu povrne

Nekoliko višja nabavna cena tega visoko kakovostnega podpornega sistema za stropne opaže se na račun manjšega števila elementov, racionalizacije operacij in daljše življenjske dobe povrne že po nekaj uporabah. Hkrati VarioMax prispeva še k drugim prednostim na gradbišču, kot so izboljšana preglednost, manjša možnost napak in manjša obremenitev delavcev.

Nenazadnje pa manjše število elementov, enostavnejše čiščenje in združljivost z ostalimi opažnimi rešitvami MEVA olajšajo tudi operacije vzdrževanja in skladiščenja, kar je še dodaten vidik učinkovitega zniževanja stroškov.

VIDEO: Podporni sistem MEVA VarioMax

Spodaj si oglejte video predstavitev funkcionalnosti in prednosti podpornega sistema za stropne opaže MEVA VarioMax.

Dodatne informacije, najem in povpraševanje

Za dodatne informacije, možnost najema in nakup podpornega sistema MEVA VarioMax se obrnite na podjetje Viba, saj smo pooblaščeni prodajalec za podporne in opažne sisteme MEVA v Sloveniji. Naši strokovnjaki vam bodo pomagali najti optimalno rešitev za vaše gradbeno podjetje ali gradbeni projekt. Pokličite na 041 624 060 ali pošljite sporočilo na info@viba.si.

 

Vir: MEVA

Potrebujete pomoč pri načrtovanju in izvedbi vašega projekta?



info@viba.si ali 041 624 060